ارائه الگوی مدیریت انتظامی در امنیت گردشگری با تاکید بر مناطق ساحلی شمال کشور

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استاد جغرافیای دانشگاه جامع علوم انتظامی امین

2 دانشیارگروه جغرافیا، دافوس دانشگاه جامع علوم انتظامی امین

3 استادیار دانشکده منابع انسانی دانشگاه جامع علوم انتظامی امین

4 دانشجوی دکتری رشته مدیریت پیشگیری از جرم دانشگاه جامع علوم انتظامی امین

چکیده

زمینه و هدف: پلیس در استان های شمالی کشور (مازندران، گیلان و گلستان) بدیل دارا بودن ویژگی های خاص جغرافیایی، اقلیمی، برای تامین امنیت میلیونها گردشگر (داخلی و خارجی) نیازمند الگوی مدیریتی استاندارد جهت تضمین ایمنی و امنیت گردشگری انبوه می باشد. از این رو هدف تحقیق حاضر شناسائی الگوی مدیریت انتظامی در امنیت گردشگری در استان های ساحلی شمال کشور است.

روش: تحقیق حاضر دارای رویکرد آمیخته (کیفی، کمی) و از نوع کاربردی دارای طرح پژوهشی اکتشافی پیمایشی است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دارای مدرک فوق لیسانس و دکترا با حداقل 20 سال سابقه مدیریت در فراجا و حوزه گردشگری (حداکثر15 نفر تا رسیدن به اشباع داده)، در بخش کمی شامل 15 نفر خبرگان قبلی و 15 نفر خبرگان جدید از متخصصان و کارشناسان خبره دانشگاهی حوزه انتظامی، امنیتی، گردشگری که به صورت هدفمند انتخاب شدند. دربخش کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته و در مرحله کمی از پرسشنامه با مقیاس پنج وضعیتی طیف لیکرت برای اکتشاف نهایی الگوی مورد توافق خبرگان نظرسنجی گردید.

یافته‎ها: پس از انجام مراحل کیفی و دو راند دلفی، الگوی مدیریت انتظامی در امنیت گردشگری استان های ساحلی شمال کشور با 3 بعد، 10 مولفه و 45 شاخص مورد تایید قرار گرفت.

نتایج: ترتیب اولویت مولفه ها به لحاظ درجه اهمیت آن ها در مدیریت انتظامی امنیت گردشگری به این صورت است که کیفیت بخشی عملکرد دارای بالاترین رتبه و مدیریت ترافیک محورها دارای پایین ترین رتبه می باشد.

کلیدواژه‌ها